Šajos salātos viss ir lieliski – gan garša, gan izskats, gan vienkāršība pagatavošanā. Bet pats galvenais – tas izraisa patiess sajūsmu, tiklīdz viesi uzzina tā sastāvu. Un salāti tiešām ir pārsteidzoši, visas sastāvdaļas tajos sader ideāli.
Tātad, šodien gatavojam salātus svētku galdam. Lai gan tos var gatavot ne tikai svētkos – tie lieliski garšo arī ikdienas vakariņās. Jo īpaši tāpēc, ka pagatavot tos ir ļoti vienkārši un ātri. Pat neko nevajag vārīt – sagriež dažas sastāvdaļas, un viss gatavs.
Kā gatavot
Vispirms ņemam siļķi. Tā ir viena no galvenajām sastāvdaļām. Manā receptē jau ir sagatavots filejas gabals bez asakām. Tīrīt pašai nepatīk – nepietiek pacietības. Tāpēc visbiežāk pērku jau sagatavotu variantu.
Siļķes fileju sagriežam kubiņos. Tikai nepārāk sīki – gabaliņiem jābūt labi jūtamiem un redzamiem.
Tālāk pievienojam sīpolu – vislabāk derēs saldais sarkanais. Taču, ja tāda nav, var izmantot arī parasto. Sīpolu sagriežam plānos pusgredzenos vai ceturtdaļgredzenos. Sīpola vajag pavisam nedaudz. Lai gan man ļoti patīk sīpoli, šajā gadījumā ar to labāk nepārspīlēt.
Tagad pievienojam otro no galvenajām sastāvdaļām — avokado. Draugi, es esmu dziļi pārliecināta: ja jums šķiet, ka nepatīk avokado, jūs vienkārši neprotat to pareizi izvēlēties.
Tātad, avokado nomizojam un sagriežam kubiciņos. Arī šeit nesagriežam pārāk smalki — salātiem jābūt ar tekstūru.
Avokado pēc sagriešanas nekavējoties jāaplaista ar citrona sulu, citādi tas oksidēsies un kļūs neizskatīgs. Garšu tas gan nemaina, taču mēs taču gatavojam salātus svētku galdam, tāpēc izskats ir svarīgs.
Starp citu, vai zinājāt, ka avokado latviešu valodā ir vidējā dzimtē un botāniski tā ir oga? Es pati ilgi vilcinājos ar nosaukumu — kā tik es to nesaucu!
Lasi vēl: 15. novembris ir grūta sestdiena- ko nevajadzētu darīt, citādi tas ne pie kā laba nenovedīs: Zīmes, aizliegumi un māņticība
Bet atgriežamies pie salātu gatavošanas. Kas tālāk? Tālāk sagriežam zaļumus. Bet ne jebkādus — vislabāk der pētersīļi, un tos vajadzētu sakapāt ļoti smalki. Var pat nedaudz smalkāk, nekā redzams manā foto.
Gandrīz viss. Atliek vien pievienot sāli un piparus pēc garšas un pārliet ar augu eļļu. Ja ir olīveļļa — lieliski. Ja tas jums šķiet pārāk dārgi, pilnīgi piekrītu — var izmantot parasto saulespuķu eļļu.
Tik tikai labāk neizmantot aromatizēto eļļu. Šim salātam tā īpaši nepiestāv, jo tā novirza uzmanību uz sevi, bet mums jāizceļ pavisam cits garšu akords.
Tagad viss ir gatavs. Salāti ir pagatavoti, un var sākt degustēt. Kurš gatavs novērtēt?
Tātad, visi, kas redz šos salātus ar siļķi un avokado, sākumā nevar iedomāties, kā tas iznāks, un izturas skeptiski. Bet pēc tam! Tie burtiski tiek apēsti uzreiz, visi slavē un obligāti prasa recepti. Lai gan sastāvdaļas jau tāpat ir skaidras un vizuāli viegli atpazīstamas.
Kas nepieciešams:
* Siļķes fileja – 100 g
* Avokado – 150 g
* Citronu – 1/2 gab.
* Sīpols – 30 g
* Pētersīļi – nedaudz
* Pipari, sāls – pēc garšas
* Augu eļļa – pēc garšas
Lasi vēl: Vecmāmiņas loma pēc mātes līnijas: kāpēc šī saikne ir visstiprākā
Lai labi garšo!














